28 listopada 2023

Jesteśmy w Sieci „Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury”

dziedzictwo-kulinarne-certyfikaty23

Zostaliśmy członkiem Sieci „Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury”.

Jest to nowa sieć zrzeszająca lokalnych producentów żywności z Warmii i Mazur.  Sieć ma na celu promocję naturalnej i tradycyjnej żywności oraz dziedzictwa kulinarnego naszego regionu.  

Cieszymy się, że nasze ryby pochodzące z jezior i stawów - te świeże oraz wędzone wg tradycyjnych receptur bez żadnych sztucznych dodatków, zostały docenione jako lokalny produkt najwyższej jakości.

Rozdanie certyfikatów dla pierwszych członków  sieci odbyło się podczas uroczystej konferencji poświęconej tradycyjnej, regionalnej i zdrowej żywności 14 listopada 2023 r.

Certyfikaty otrzymało 31 podmiotów – głównie producentów żywności i restauratorów. Tutaj możesz sprawdzić kto jest w tym gronie. ZACHĘCAMY by sięgać po naturalną żywność wyprodukowaną lokalnie!

*Poprzednia Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Warmia Mazury Powiśle, której także byliśmy członkami, zakończyła swoją działalność decyzją zarządu województwa.

Zobacz logo sieci i zdjęcia z wręczenia certyfikatów:

Zdj. z konferencji za: Regionalny Portal Informacyjny WROTA WARMII I MAZUR

Kategoria: Aktualności Tagi: nagrody i wyróżnienia, ryby świeże, ryby wędzone