31 sierpnia 2016
Kategoria:
Przepisy kulinarne
16 sierpnia 2016
Karp z patelni z cebulą
30 czerwca 2016
Szczupak w sosie koperkowo-czosnkowym
Szczupak to ryba chuda, dlatego sos może być tłusty, czyli jak ten na bazie dobrej śmietany z dodatkiem majonezu. Najsmaczniejszy jest szczupak gorący, wprost z patelni i polany bardzo zimnym sosem. Uwaga – szczupaka w żadnym razie nie wolno przesmażyć, bo wtedy nie będzie soczysty. I nigdy nie należy go solić przed smażeniem!
27 kwietnia 2016
Lin w cieście piwnym
15 kwietnia 2016
Steki z jesiotra z grilla
Jesiotra radzę kupić w całości. Sprawić, a następnie odciąć głowę, płetwę ogonową i pozostałe płetwy. Włożyć do zamrażarki na 6–8 godzin (tuszę 3–4 kilogramowego jesiotra). W tym czasie mięso doskonale stężeje, ale jeszcze nie zamarznie na kość. Tak zmrożonego jesiotra najłatwiej kroić w poprzeczne plastry...