Ryby wędzone
Zamów ryby wędzone z dostawą do domu
Aby zamówić nasze ryby wędzone z dostawą do domu (przesyłką kurierską, w szczelnym, izotermicznym opakowaniu) złóż zamówienie na stronie zamowienia.szwaderki.pl.
Jakie ryby wędzimy?
Przede wszystkim ryby, które otrzymujesz od nas pochodzą z najczystszego i najbardziej urokliwego zakątka naszego regionu – południowej części Pojezierza Olsztyńskiego. To tutaj prowadzimy odłowy w czystych jeziorach oraz hodujemy ryby w tradycyjny, naturalny sposób. Na miejscu, w Szwaderkach, posiadamy również całą infrastrukturę łącznie z wędzarnią. „Dziś ryba złowiona – dziś uwędzona” to nasza dewiza.
W naszej ofercie znajdziesz wędzonego pstrąga, jesiotra, sieję, sielawę, karpia, leszcza, lina, bolenia i węgorza. W stałej sprzedaży dostępne są ryby hodowlane: pstrąg, jesiotr i karp. Dostępność pozostałych gatunków uzależniona jest od pory roku i wyników połowów.
Jak wędzimy?
Ryby wędzimy w naszej wędzarni w Szwaderkach. Przed wędzeniem są starannie, ręcznie czyszczone i poddawane procesowi solenia w specjalnie dobranej solance.
Abyś otrzymał zawsze tak samo smaczną, najwyższej jakości rybę, wędzenie odbywa się w wędzarniach pozwalających na doglądanie temperatury i innych parametrów. Sam proces odbywa się w sposób tradycyjny: w gorącym dymie drzewnym (przeważnie olcha lub buk), bez żadnych innych dodatków.
Ryby wędzone nie zawierają żadnych sztucznych konserwantów. Do zakonserwowania wystarcza naturalny dym drzewny, sól oraz odpowiednio dobrana temperatura w trakcie wędzenia.
Poniżej kilka zdjęć: