Nagrody i wyróżnienia

2012

  • I miejsce w kategorii „Produkt żywnościowy” Warmińsko–Mazurska Nagroda Jakości, Najlepszy Produkt i Usługa Warmii i Mazur.

Wygrana w konkursie „Najlepszy Produkt i Usługa Warmii i Mazur” jest dla nas czymś szczególnym i potwierdzeniem, że nasza przynależność do sieci „Dziedzictwo Kulinarne Warmia, Mazury, Powiśle” nie jest przypadkowa. Najwyższą jakość serwujemy niezmiennie od wielu lat, a opinie klientów i zdobywane nagrody utwierdzają nas w działaniach i mobilizują do dalszego rozwoju.

2010

  • Przez zdrowie zwierząt do zdrowia człowieka – medal od Głównego Lekarza Weterynarii za działalność prowadzoną w przetwórstwie.

2009

  • „Najlepszy z Najlepszych” – nagroda za szczególne zasługi w promowaniu Warmii i Mazur w kraju i za granicą, przyznana przez Marszałka Województwa Warmińsko–Mazurskiego Jacka Protasa.

2008

  • Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury Powiśle
    Gospodarstwo Rybackie Szwaderki zostało członkiem Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego. Sieć skupia regiony członkowskie z całej Europy, których wspólnym celem jest rozwój poprzez promocję lokalnych i regionalnych produktów spożywczych.
    Znak dziedzictwa potwierdza wysoką jakość i przygotowanie wg regionalnej receptury oferowanej przez nas żywności.
  • II miejsce w Ogólnokrajowym Konkursie „Bezpieczne Gospodarstwo Rolne” –  nagroda przyznana przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Marka Sawickiego
  • Wyróżnienie od Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej – za zajęcie II miejsca w konkursie „Bezpieczne Gospodarstwo Rolne”